viernes, 2 de marzo de 2018

PROJECTE: CUENTITS


  
Els alumnes d'Audició i Llenguatge (diverses edats, diverses dificultats d'aprenentage) vàrem treballar el curs passat 2016-2017 un projecte anomenat:
CUENTITIS 
o malats per contar contes. 

Que bonic que va quedar i quant que els agrada als xiquets recordar els contes treballats! Els tenim encara a l'aula d'Ai L perqyè els agrada fulljar-los de tant en tant. 


El projecte consistia en que un personatge anomenat Cuenti periòdicament portava a classe contes d’educació emocional.


Era un projecte en xarxa. 

I els alumnes d'Albaida que treballaren el projecte vàren ser estos:

La idea era treballar totes les escoles els mateixos contes i cadascú anava fent activitats adaptades al seu curs o nivell d’alumnat. Nosaltres, a lElias Tormo, segons conte i segons alumne fèiem diverses coses: lectura controlant la respiració, comprensió oral i lectora, articulació de paraules, morfosintaxi, expressió oral, memorització... sense oblidar el treball dels sentiments i emocions  que es desprenien dels contes.

 I es va fer  en castellà, valencià i fins i tot en alemany. Les activitats portades endavant han quedat plasmades en 
un gran llibre anomenat  CUENTITIS 
que tenim ja complet amb els nostres treball i el de les altres escoles tambè. I a banda, en el nostre col·legi, al final de curs cada alumne semportà a casa els treballs escrits que va fer en un mini Cuentitis personal que ajudaria a seguir recordant el conte en casa junt als familiars.

Els contes van agradar molt i al final del curs els alumnes deien que els feia pesar que s'acabara l’escola perquè CUENTI ja no portaria  més contes. Si, era cert que CUENTI ja no en portaria més perquè ja havia fet la seua tasca de contagiar les grans de llegir als xiquets dAlbaida. Ara els tocava a ells infondre les ganes de llegir i d'explicar contes als que els envolten de la mateixa manera que ho havia fet eixe ser tan estrany que un dia arribà a l’escola per a quedar-se durant el curs sencer. I  qui sap? Potser CUENTI torne en altra ocasió amb més contes plens d'emocions i sentiments tan bonics com els ja llegits.



No hay comentarios:

Publicar un comentario