martes, 31 de octubre de 2017

EL TROTACONTES

Voleu veure quin llibre tan bonic vàrem fer a l’Elias Tormo al curs 205-2016?
És el TROTACONTES.



El TROTACONTES és fruit d’un projecte en xarxa portat endavant per diverses escoles, que comptaven amb unes coordinadores determinades:

CEIP Martínez Valls - Ontinyent (Valencia)
Mila Pastor Tolsá
CEIP Mare de Déu del Pilar- Bonrepós i Mirambell (Valencia)
Nuria López Prat
CEIP Villar y Macías (Salamanca)
Silvia del Carmen Belda
CEIP Lluís Vives - Ontinyent (Valencia)
Elena García Morell
CEIP Elías Tormo - Albaida (Valencia)
Mariló Sanz Mora

Les escoles implicades volíem tractar el tema de l’educació emocional i el resultat va quedar preciós i didàctic. Partint d’un text inicial que va eixir de l’Elias Tormo, la resta de les escoles van seguir la història inventant un conte segons el sentiment atorgat: por, alegria, enuig i tristesa. Per donar cohesió al text la premissa era enllaçar les  històries amb una formula determinada fins arribar al final que també vàrem escriure a l’Elias Tormo d’Albaida.






Els alumnes de l’Elias Tormo es van encarregar de fer les il·lustracions sobre els textos que els col·legis anaven inventant, històries al voltant de Villafoscor, Villaalegria, Villa ira i Llagrimolàndia.  

Va ser tota una tasca en xarxa que va requerir gran organització i en el cas dels alumnes de l’ElÍas, el bon treball de l’alumnat més major. Van ser els alumnes voluntaris de 4t, 5è i sisè els que feren els dibuixos. I quedaren genials!






Una vegada completat el TROTACONTES, el vàrem contar als alumnes xicotets per a que conegueren el llibre que anava de poble en poble buscant històries, i al final feren un titella per emportar-se’l a casa. A la classe d’Ail també es treballà el trotacontes i cada sentiment fent activitats orals i escrites, emportant-se a casa al final un mini trotacontes personal.




Este curs també ja l’hem treballat a l’aula d’AiL, hem recordat els contes i hem vist de nou els dibuixos. I continua agradant, perquè és un llibre atractiu, amb potes, cames i cara. I a més a més són contes bonics que els ensenya al voltant del què senten i el què fan.



No hay comentarios:

Publicar un comentario